Presentation Architecture Center Nijmegen: Designing Nijmegen energy landscape

Posted by on November 20, 2018 in Conference, Homepage, Presentations, Teaching

November 27, Sven Stremke gave an invited presentation at the Architecture Center in Nijmegen, The Netherlands. His talk, among others, featured a selection of projects from the Academy of Architecture studio ‘Energize’ that addressed the near-future ambitions for solar energy in the Province of Utrecht.

All details can be found here (Dutch only).

Tom 16
Figure: Artist impression organic photovoltaic installation in urban fabric (van Heeswijk & Stremke, 2016)

From the ACN website (in Dutch only):

Debatavond > Vormgeven aan het Nijmeegse energielandschap 27 Nov 2018

Nederland schakelt over op duurzame energie. Hoe geven we die energietransitie vorm en wat betekent dit voor Nijmegen? Zijn we gebonden aan een forse uitbreiding van windmolens en zonneakkers? Op dinsdag 27 november gaan we in LUX in gesprek met het publiek en vier sprekers die ons een beeld geven van de impact op ons (stads)landschap en alternatieve mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie.

Michiel Brouwer, senior consulaten stedelijke ontwikkeling, zal de avond openen door ons een goed beeld geven van de schaal en impact van deze enorme transitie op ons landschap. Vervolgens neemt Kees Baijens, site manager bij Engie, ons mee in de laatste ontwikkelingen en nieuwe concepten voor het opwekken van duurzame energie op het het terrein van de oude Nijmeegse energiecentrale. Ook is professor landschapsarchitectuur Sven Stremke te gast. Hij vertelt ons aan de hand van zijn onderzoek over experimentele en alternatieve ontwerpen voor windmolens en zonneakkers. Tenslotte laat Lianne Polinder, ontwerper bij de Design Innovation Group, zien hoe de door DIG ontwikkelde zonnepanelen de aanblik van stad en landschap verfraaien. Aan het publiek om te reageren: hoe ziet jouw ideale Nijmeegse energielandschap eruit?

Start programma: 20.00uur, inloop 19.30uur
Locatie: LUX, Mariënburg 38
Kosten: € 7,50